Dobrošli na stranice Asocijacije somelijea, vinara i vinogradara!

 

Asocijacija somelijea, vinara i vinogradara osnovana je 2011. godine u Novom Sadu sa plemenitim ciljem – da svakom ljubitelju vina, vinaru, ugostitelju, turističkom vodiču, studentu obezbedi edukaciju koja će mu biti od pomoći kako u degustaciji, tako i u proizvodnji  vina.

Asocijacija predstavlja organizaciju čija misija jeste širenje vinske kulture. Kroz kurseve, polaznici su u prilici da se bliže upoznaju sa plemenitim pićem, vinom. Teme koje su obuhvaćene jesu osnove vinarstva i vinogradarstva, servis i senzorna ocena vina, kao i upoznavanje sa karakterističnim sortama najpoznatijih vinskih regiona.  Svaki čas podrazumeva i praktični deo – degustaciju vina.

NOVOST!!!!

Asocijacija somelijeea, vinara i vinogradara 2015. godine počela je i saradnju sa Vinskom Akademijom Srbije koja je deo najprestižnije vinske institucije na svetu Wine and Spirit Education Trust – WSET (www.vinskaakademija.com) i time omogućila svim budućim polaznicima još bolje uslove u sticanja znanja i mnogo veće mogućnosti prilikom zapošljavanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Za sve stare, ali i buduće polaznike organizujemo  vinske ekskurzije i upoznavanje ljubitelja vina sa regionima naše zemlje, kroz boravak u vinogradima i vinarijama iz kojih nam stižu omiljena vina.

Asocijacija somelijera, vinara i vinogradara obezbeđuje i dodatnu edukaciju stručnjacima, proizvođačima vina, vinogradarima.